Lamont energietechniek = Energie voor een schitterende toekomst ! 

Onze nieuwe reclamecampagne

 

Zonnepanelen

Je verdient 

    je bespaart ....

Energielening ook voor zonnepanelen

 

De Vlaamse regering verdubbelt het budget voor de energielening tot 30 miljoen euro. De lijst met werken die men met de lening kan financieren, wordt ook uitgebreid. Zo zal men de lening ook in heel Vlaanderen kunnen gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen. Nu is dat maar in een beperkt aantal gemeenten mogelijk. Kwetsbare gezinnen zullen voortaan met de lening ook energiezuinige huishoudtoestellen kunnen aankopen. Dat heeft Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD) bekendgemaakt.

 

De Vlaamse energielening schoot begin 2015 uit de startblokken. De Vlaamse regering had een potje van 15,5 miljoen euro gereserveerd om dit jaar in totaal 3.500 leningen te verschaffen voor het uitvoeren van energiebesparende ingrepen als het isoleren van daken, vloeren en muren of het vervangen van ramen.

Wie een energielening aanvraagt, kan maximaal 10.000 euro lenen die in vijf jaar terugbetaald moet worden tegen een rente van 2 procent. Bepaalde kwetsbare groepen lenen tegen 0 procent.

De formule blijkt een succes. Intussen zijn al 1.195 leningen goedgekeurd. In bijna de helft van de gevallen wordt de lening aangevraagd voor het plaatsen van hoogrendementsglas en ramen.

 

De regering heeft nu beslist om de lening uit te breiden. Voortaan zal men de lening in heel Vlaanderen ook kunnen gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen. Minister Turtelboom: "We willen het plaatsen van zonnepanelen op die manier stimuleren. De rendementen zijn hoog, en interessant." Voorwaarde voor het krijgen van een lening voor zonnepanelen is wel dat het dak geïsoleerd moet zijn.

 

 

Zal dit de toekomst van domotica worden?

Stroomfactuur weeral hoger! 

Door de hogere distributiekosten, zal de stroomprijs de volgende jaren sterk stijgen.

Gezinnen met zonnepanelen zijn minder afhankelijk van die prijsstijgingen. Hogere elektriciteitsprijzen hebben zelfs een positieve invloed op de winst en de terugverdientijd van een zonnepaneelinstallatie.

 

De aangekondigde elektriciteitsprijsstijging, is slechts een eerste stap. De komende jaren zal elektriciteit nog duurder worden.

Op die manier wordt het effect van een netvergoeding voor eigenaars van zonnepanelen volledig gecompenseerd.